Frågor och svar om depression

2 Dec 2011, 12:00 104
Annat, 0 år
Question


Hej , Jag har märkt att jag inte bryr mig om något. Jag har inga känslor. Så har det varit väldigt länge. Jag känner min inte glad , inte ledsen , inte kär , jag känner ingenting. Om jag har ett jätte viktigt prov och inte har pluggat så bryr jag mig inte. Jag har också svårt att visa vad jag känner. Jag känner mig inte glad men jag vill liksom ändå försöka visa det om jag tex får en paket eller något liknade. Men det går inte. Känns helt tomt inuti mig.
Vad är felet? Kan man komma över det?

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej!

Jag tycker du ska söka upp din skolsköterska och kolla upp detta. Det kan vara lite olika anledningar, men din beskrivning liknar några diagnoser som finns, tex aspberg syndrom där man har svårt med känslor både för en själv och andra, man har även svårt för spontana saker och allt måste ske utefter sin egen åsikt och oplanerade saker skapar otta kaos, man känner sällan sorg eller har svårt för empati för andra. Man har ofta svårt med relationer både kärleks och vänskap.

Sen kan det ju också vara en depression du är inne i som gör att allt känns meningslöst i livet, men det som talar emot det är ju att du inte ens känner dig ledsen. För att ta reda på exakt vad det kan vara så måste man göra en utredning och det kan din skolsköterska göra, eller vårdcentral.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar