Frågor och svar om första gången

21 Mar 2001, 00:00 282
Annat, 0 år
Question


Jag och min pojkvän har försökt att ha sex tre gånger. Men det har inte gått för han får inte in den i mig. Jag är nog trång eftersom jag är oskuld. Det är han också. Men jag vill jättegärna ha sex nu. Vad ska Jag göra så att det ska bli lättare???

Svar

Givetvis kan du vara för trång eftersom du inte haft sex förut då delar av mödomshinnan finns kvar. Den kan vara olika tjock-seg hos olika kvinnor. Försök att ha ett bra förspel innan ni har samlag. Din pojkvän bör ha tålamod och inte ha för bråttom. Då kan man lätt bli spänd vilket bland annat leder till att musklerna i slidan och slidöppningen spänns och då går det inte att få in snoppen alls. Han kan gärna använda 1 eller 2 fingar i slidan på dig. När du känner att han tar det varligt och lugnt så slappnar du av och det går lättare att genomföra samlaget. Det är hela tiden viktigt med lugn och tålamod så att du inte blir rädd.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar