Frågor och svar om bröst

5 Dec 2011, 09:00 757
Annat, 0 år
Question


Hejsan, jag är en ganska ung MtF som tagit hormoner i 6 månader nu. I början så värkte mina bröst och jag tog det som ett bevis på att de växte, vilket de också gjorde. Men nu efter ett halvår har mina bröst slutat ömma och jag har 80 AA.

Så min fråga är, kommer min byst fortsätta växa senare liksom eller har det stannat där?

Jag frågar här eftersom du verkar veta din sak, medans min läkare är lite virrig oh jag får inte ut mycket av det som säga :)

Mvh Nyfiken

Svar

Hej tjej 22!

Vad härligt att du har fått påbörja din hormonbehandling och kommer vidare i din process.

Jag är inte jättesäker på hur det fungerar med just hormoner, men om du vill ha större bröst så finns alternativet att göra en bröstförstoring. Om du inte vill operera brösten så finns det bröstproteser.

Jag vet inte om du har varit inne på http://www.transformering.se/ men det är en informativ sida om könskorrigering.

Jag tror att din läkare har mycket mer sakkunskap än jag, men alla är inte så bra på att förklara. Men du har rätt att få svar på dina frågor, så fråga igen om du inte förstår vad läkaren säger eller menar!

Lycka till och ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar