Frågor och svar om könsorganen

5 Dec 2011, 10:00 634
Annat, 0 år
Question


Ja hej,jag är en kille som är 17 men snart ska fylla 18 år. Jag tänkte nu ställa en fråga om min penis, har inte vågat prata med någon om detta förut och jag trodde att detta var ett problem som skulle lösa sig med tiden., ja alltså när jag har stånd så är det svårt att dra tillbaka förhuden längre än bara en bit in på ollonet. I början tänkte jag att detta kanske var normalt för vissa killar eller skulle lösa sig men man har ju sett en del penisar på bild/film och nej min ser inte ut som alla andras när jag har stånd...
När jag försöker dra den bakåt längre än typ hälften av ollonet så gör det bara ont och det blir bara irriterat och svider efteråt.

Jag vet ju att man kan gå till vårdcentralen/ungdomsmottagning när det handlar om dessa problem men att jag har läst någonstans att detta kan leda till operation eller liknande ingrepp, plus att platsen där jag bor är liksom som värsta lilla orten med max 5000 invånare där typ alla känner alla och det är säkert någon som jobbar där som går och snackar och sen vet alla att man har opererat kuken..

Vad ska jag ta mig till? behöver jag kolla upp det eller vad ska jag göra?

Svar

Hej kille 18,

Det du beskriver kallas förhudsförträning och det kan behöva opereras men det är inte säkert. Precis som du skriver så kan du gå till vårdcentralen. Personalen på vårdcentralen har tystnadsplikt, och får alltså inte skvallra om vad patienterna har för sjukdomar eller problem. Du ska inte behöva vara orolig för att "alla" ska veta att du har opererat dig.

Om det finns en ungdomsmottagning där du bor kan du också kontakta dem.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar