Frågor och svar om kärleksrelationer

5 Dec 2011, 11:00 447
Annat, 0 år
Question


Hej jag är en tjej på 16 år och jag har snart varit tillsammans med min kille i 1 år. Vi har känt varandra sen vi var 11 år och sen då har vi varit kära.

För ungefär 1 år sen läre mina föräldrar känna min pojkväns föräldrar och de blev väldigt bra vänner. Jag och min kille var alltid med mina föräldrar eller med hans. Alltså hade jag och han ingen ensam tid. Efter en period slutade våra föräldrar umgås eftersom när jag och min kille bråka så la dem sig alltid i och börja tjaffas med varandra. Så det ledde till att dem blev ovänner. Under sommarn blev jag gravid och fick missfall. Jag berättade det självklart till min mamma eftersom att jag var väldigt när med henne pga hennes sjukdom. Mamma har massor med sjukdommar och det påverkar henne psyke, en dag kan hon bara jätte snäll och andra dagen kan hon vara jätte taskig mot mig hela dagen utan någon anledning. I alla fall när jag berättat det till mamma blev hon mest arg och besviken på mig att jag haft sex ? Men hon tog men till ett sjukhus och den kolla upp mig och allt det där. Efter det så började hon hata min kille.

Och inte för länge sen så bråkade min mamma med min kille.
Jag hade tjaffsat med han och då kom han hem till mig för att reda ut allt, men så blev det inte.. Min mamma kom och så börja hon skälla ut honom från ingenstans och då sa han till henne att hon inte ska lägga sig i. Då började dem stor bråka och min kille åkte hem. Då ringde min mamma upp hans mamma och forsatte bråka med henne och sa massa fula grejer till henne. Min pappa tvingade mig att göra slut med han men jag ville inte , så kan tog min mobil och smsa han att jag gör slut. Fast sen skrev jag till han över Facebook att det var min pappa.

Efter allt det där så löstes det lite, mamma lät mig gå hem till han och sånt men pappa visste inte om något. Min kille vill inte och fick inte komma till mig efter bråket och våra föräldrar var fortfarande ovänner.

En dag så fick min mamma nån humör svängning och bestämmde sig för att jag inte skulle få se eller träffan min killes föräldrar och jag blev självklart jätte ledsen för hans familj hade alltid varit så snälla och rara mot mig, men jag var tvungen att lyda mamma. Men så en dag ville min killes mamma gå på bio med mig och min kille och då sa vi att hon kunde, jag tänkte att det skulle inte skada. Men då hade mamma vart på samma ställe och sett oss, och då förbjöd hon mig att träffa min kille. Och igår så lät hon mig träffa han i stan och jag vart så glad så det inte är sant för jag verkligen älskar han :(

Och min pappa forsätter att tvinga mig att göra slut fasten jag inte vill. Snälla vad ska jag göra. Har jag rätten vid min sida ?

Svar

Hejsan tjej 16!

Det låter som att du har hamnat i en väldigt jobbig situation. När jag läser din fråga så är det främst två saker jag tänker på och som jag ser som problem. Det första är att du skriver att din mamma inte mår bra och att hon varit taskig mot dig vid vissa tillfällen. Du ska inte behöva drabbas av din mammas sjukdomar, utan det är något som hon behöver ta ansvar för. Jag vill uppmuntra dig till att ta kontakt med någon och prata om det här. Du är fortfarande bara 16 år och det är dina föräldrars uppgift att se till så du mår bra.

Det andra problemet jag ser är hur dina föräldrar beter sig när det gäller din kille. Dina föräldrar måste få ha åsikter om relationen men sen hur de har uttryckt den åsikten känns inte okej. Du skriver att din pappa har tagit din mobil och smsat från den till din kille och sagt att du gör slut och det tycket jag inte är okej. Det hela började, som du skriver, med att du och din kille tjafsade och att din mamma sedan la sig i. Tjafs är något som händer i alla relationer och det verkar ju som att du och din kille kommit över händelsen men att dina föräldrar fortfarande är sura över något. Har du frågat dem om varför de tycker som de gör och varför de är sura på killen och är de även sura på hans föräldrar, i så fall varför?

Det är svårt att säga precis hur du ska göra när jag inte har hela informationen så därför skulle jag vilja att du pratade med någon du litar på, kan vara en kurator, en skolsköterska, ungdomsmottagningen eller kanske en lärare?

Du kan också lägga till någon av oss nätvandrare på msn så kan vi chatta. Gå in på natvandrarna.se så hittar du oss där.

Hoppas du fick lite hjälp av svaret.
Lycka till/ Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar