Frågor och svar om kärleksrelationer

5 Dec 2011, 11:00 96
Kille, 25 år
Question


Hej! Jag har lite funderingar eller det skulle bara vara skönt att få prata med någon. Det är så att jag lever ihop med en tjej och allt är verkligen toppen, bägge två känner att vi hittat rätt livspartner. Men samtidigt är hon som person att hon inte kan visa känslor så mycket fast det har blivit bättre sen hennes förra förhållande då inte hade några känslor alls för den personen. Men jag är mer åt andra hållet och vill att hon kanske ska visa lite mer än vad hon gör. Men jag respekterar hur hon är. Men hon åkte ner till växjö till en kompis igår, och jag sa till henne att skicka ett sms när hon var framme då det är en bit imellan där vi bor en 2 timmars resväg. Man vill ju gärna veta att de kommit fram och att inget hänt på vägen. Men hon hörde av sig att hon hade kommit fram och jag svarade henne och skrev lite fina ord att man saknade henne och frågade om vi skulle höras på kvällen. Men fick inget svar på det förräns 1 timme efteråt när jag skickade om det igen? Känns bara som om att hon nonchalera en när hon gör sake? Man är ju trots allt hennes sambo o livspartner. Och sen så ringde jag på kvällen som vi kom överens om men då var hon rätt så kort mot mig i telefonen, var väl bra bitvis. Men sen sa jag att jag saknade henne o det gjorde hon med sa hon. Men sen sa jag att det var tomt o ensamt hemma då sa hon lite spydigt, katigt jag tycker inte synd om dig? De var ju inget jag hade tänkt att hon skulle tycka heller, men man behöver väl inte slänga upp det så i ens ansikte? Vet att hon inte vill prata i telefon heller alltid och det har jag respekterat. Men tycker att det är tråkigt när man väl pratar i telefon att det ska bli såna samtal att man märker att man stör och att hon vill vara social mot sin kompis som hon inte sett på några månader, och det förstår jag. Men samtidigt kan jag tycka att man själv inte kommer få se henne föräns ikväll då kan man väl få prata med henne en stund och vara trevlig i telefon för hon pratar med hennes kompisar I telefon när hon är hemma och det är bättre telefonsamtal än med mig ibland har vi bra telefonsamtal också. Men man börjar och undra vad man gör för fel? Men vi älskar varandra jätte mycket, men ibland tvivlar man på om hon verkligen gör det när det blir så här? Känns då som att hon inte bryr sig om en och struntar i en.

Svar

hejsan kille 25!

När jag läser ditt mail så tänker jag att sådana känslor du beskriver är väldigt individuella, det du ser som att hon inte bryr sig kanske hon inte ens funderat på. Det som är viktigt för dig kanske hon prioriterar på ett annat sätt. Kanske är det så att ni pratar olika kärlekspåk? Jag tycker att du ska vara ärlig med henne när hon kommer hem och berätta för henne vad du känner. Men tänk på att det kanske är så att hon bara inte tänkt som du och att ni ser olika på saken, det behöver absolut inte betyda att hon inte älskar dig lika mycket som du älskar henne!

Lycka till!
Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar