Frågor och svar om göra slut

5 Dec 2011, 15:00 278
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är en tjej på 20 år. Jag har varit tillsammans med min fd kille i 2 år, vi har alltid haft distanförhållande. För drygt 3.5 månad sen blev han intagen till en skola och då tänkte jag att ÄNTLIGEN, ska vi få vara tillsammans på riktigt! Vi hade pratat om det och han längtade också! Jag har verkligen gjort allting för honom och älskat honom även fast han behandlat mig som skit! Iafall så har vi haft många upp och nedgångar i vårt förhållande, det har varit pauser hit och dit som han behövt pg.a olika anledningar. Jag har alltid gett honom den tid han behövt även fast jag mått skitdåligt. När han flyttat har allting blivit värre och han hör knappt av sig, han är osäker på om han vill att jag ska komma och hälsa på, han säger inte att han älskar mig osv. Det har under en längre tid varit dåligt och många frågetecken kring vårt förhållande. Iallafall slutade han höra av sig i 10 dagar undefär och sa att han behövde tid, mer tid alltså.

Jag hade bestämt mig redan då att jag var tvungen att göra slut, jag var så himla less hans beteende och jag kände mig inte uppskattad alls. Han har alltid trott att han kan plocka fram mig när han känner för det, men den här gången, första gången på 2 år satt jag ner foten och det känns så himla bra. Problemet nu är att han fortfarande hör av sig och har lite smått panik, han som alltid haft makten står nu hetl maktlös, så han säger att han älskar mig och att det här känns så fel. Jag har självklart fortfarande känslor för honom men jag är så osäker på vad han egentligen känner. Ena sekunden tycker han att jag är skitjobbig och vill inte prata, och nu när jag har gjort slut blir han helt kärleksfull och desperat.

Jag försöker stötta honom och säga att vi båda måste ge det här tid, för att om han verkligen älskat mig skulle han inte gjort såhär från första början, kärlek för mig handlar om att vara TILLSAMMANS och göra saker tillsammans, men han var bekväm med det vi hade på distans, vilket inte är ett förhållande alls för vi pratar knappt. Iallfall, hur ska jag göra. Jag vill inte ha honom i bakhuvudet hela tiden, när jag festar vill jag känna att jag är fri utan att få dåligt samvete, men eftersom han alltid hör av sig blir det skittufft, eftersom jag fortfarande har känslor för honom men vi kommer aldrig kunna vara tillsammans på riktigt. Jag vet inte hur jag ska säga så att han förstår att det ÄR slut! Att han respekterar att han måste sluta kontakta mig på ett tag, bara tills vi känner att vi kan prata utan massa kärlekssnack..Vill inte må dåligt längre..

Svar

Hejsan tjej 20 år!

Jag tycker ditt resonemang låter väldigt moget och genomtänkt.
Det låter som att du tänkt igenom det väldigt bra och egentligen vet jag inte vad jag ska svara på för det känns som att du har svaret själv.
jag tycker att det låter som en bra idé som du säger att ni behöver ge det tid då kommer ni märka att ni faktiskt inte vill vara ifrån varandra. ta det lugnt och gå inte in i något som du själv inte riktigt tror på.
Sen skriver du att du har gett honom en massa trots att du mått jättedåligt, detta är något du behöver du tänka över, om ni skulle bli tillsammans igen, är du beredd på att bli behandlad likadant igen? Du är värd att behandlas på det bästa sättet och kan han inte behandla dig bra så kanske han inte är värd att tänkas så mycket på.

Sen så är det jobbigt att ha en person som man tänker på hela tiden och sånt kan tyvärr ta väldigt lång tid att komma över. Om du mår väldigt dåligt över det så tycker jag att du kan gå och prata med någon, en kurator, någon på ungdomsmottagningen eller någon annan person du litar.

Du säger att du inte vet hur du ska få han att förstå att du inte vill ha kontakt och att det är slut. Jag tänker såhär att om han menar allvar med att han vill ha dig tillbaka så bör och ska han respektera ditt önskemål om att inte bli kontaktad vilket du kan säga till honom. Var ärlig med honom, berätta hur du tänker och känner, som sagt så borde han respektera det.

Om du har mer funderingar eller inte tycker mitt svar räckte, tveka inte att höra av dig igen och du får gärna lägga till mig eller någon annan av nätvandrarna på msn om du vill chatta. Du kan hitta oss på natvandrarna.se

Hoppas allt löser sig och blir till det bästa, håller tummarna för dig!
MVH Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar