Frågor och svar om framtidsoro

7 Dec 2011, 10:00 174
Annat, 0 år
Question


Hejsan är en tjej som snart tar studenten , men vad ska man göra sen ? jag vet inte hur ja ska gå tillväga ? ska man söka jobb , ska man gå på någon folkhögskola , är orolig !
Tjej-19

Svar

Hejsvej!

Förstår din oro. Det är inte alltid lätt att veta vad man vill göra. När jag slutade gymnasiet var jag rätt skoltrött och ville inte fortsätta plugga. Det du kan göra redan nu är att prata med studievägledaren på din skola. Du kan få hjälp med att kolla upp olika folkhögskoleutbildningar, eller prata om jobbmöjligheter. Efter gymnasiet kan du även söka upp studievägledare och prata om vad du vill göra i framtiden, man kan få hjälp med att skriva cv också. Du kan även få hjälp på arbetsförmedlingen, där kan du få en jobbcoach som hjälper dig att komma på vad du vill göra. Arbtesförmedlingen ger även kurser i hur man skriver cv. En annan organisation som riktar sig till unga är UPP!

Lycka till med allt!

Bästa Hälsningar, Kim

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar