Frågor och svar om här kan man få hjälp!

25 Mar 2001, 00:00 149
Annat, 0 år
Question


Jag mår jättedåligt och känner att jag är i ett starkt behov av att komma i kontakt med en psykolog, kurator eller liknande. Vi har ingen på skolan och jag vet inte riktigt hur jag får tag på en. Snälla hjälp mej...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du kan titta under länken DIN MOTTAGNING på ungdomsmottagningens startsida. Där kan du söka fram telefonnumret till din närmaste ungdomsmottagning. Du kan också vända dig till psykiatrin i ditt landsting. På dom blå sidorna i telefonkatalogen hittar du numret till barn-, och ungdomspsykiatriska mottagningen (BUP), på vissa ställen kallas det psykiatrisk barn-, och ungdomsvård (PBU). Det kan vara lite trassligt att hitta bland alla namn och nummer på de blå sidorna (oftast går det i bokstavsordning inom varje kommun), men du kan alltid ringa växeln som står i början och oftast slutar med ett nummer på -00. Du frågar helt enkelt efter BUP eller vilka du nu väljer att ta kontakt med, så kopplar dom dig dit eller talar om vilken tid som du måste ringa för att kunna komma i kontakt med dom. En annan väg är att du ber någon lärare du tycker är schysst om hjälp med att komma i kontakt med psykolog, kurator eller liknande. Har ni en skolsköterska kan du också fråga henne hur du ska bära dig åt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar