Frågor och svar om kärleksrelationer

14 Dec 2011, 12:00 809
Annat, 0 år
Question


Hej!
Visste inte riktigt vem jag skulle vända mig till men jag hoppas jag valde rätt kategori.
Jag hoppas att jag inte förklarar för krångligt, jag ska försöka hålla mig kort och klar.

Jo det är så att jag har inte haft ett lätt liv/barndom/pågående ungdom och jag har haft mina dalar, både upp och ner. Jag har varit mer eller mindre deprimerad och på olika sätt straffat mig själv sedan jag var 8 - 9 år. (Om man ska göra en orsaksanalys på varför en 8 åring är deprimerad så går det väldigt långt tillbaka, startas redan innan min födelse.)

Problemet är att i en sådan dal har jag gjort något som var väldigt dumt och fel, jag sålde mig själv.(yay jippi I'm a whore...) Min nuvarande kille/ex-kille/killen som "vill tänka på saken"-som-jag-är-kär-i fick reda på det av en skvallrande idiot som sextrakasserar mig och sa det till honom bara för att han ville att min kille skulle göra slut så att han kunde få mig. (jag har förklarat för honom tålmodigt att jag inte vill ha honom, att han är otroligt oartig när han håller på mot mig och dessutom har jag låtit mina stackars knogar snacka med idioten)

så kort sagt: par förälskat, svartsjuk kille avslöjar tjejens förflutna och killen blir sur på tjejen och "vill tänka på vad han ska tycka om tjejen". tjejen vill ha kvar honom och är livrädd för att förlora honom. vad ska tjejen göra? (smällt till idioten och brutit kontakten med idioten har jag redan gjort)

Svar

Hejsan tjej 16 år!
När jag läser ditt brev så är det tre saker jag vill svara på.

Det första är att du skriver att du mått dåligt väldigt länge och att du straffat dig själv, min fråga till dig är om du mår dåligt fortfarande och om du också straffar dig? I sådana fall vill jag uppmuntra dig till att söka upp någon att prata med, det kan vara en kurator på din skola, någon på en ungdomsmottagning eller en annan vuxen du litar på.

Det andra är att han vill tänka på saken pga det du gjort och det måste han få göra såklart, han måste själv bestämma vad han ska tycka. Däremot om han kommer fram till att ni inte ska vara tillsammans pga det så kanske han inte är rätt kille för dig ändå?
Tredje och sista grejen är den killen som sextrakasserar dig, då jag inte vet på vilket sätt han trakasserar dig så vet jag inte hur du ska gå tillväga för att få honom att sluta men om du finner honom som ett problem och om han gör saker mot dig som du inte vill så kan du faktiskt anmäla honom.

Du får jättegärna skriva en ny fråga till mig mer utförligt eller så kan du chatta med någon på nätvandrarna (gå in på http://www.natvandrarna.se) genom msn.
Kram / Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar