Frågor och svar om utseende

14 Dec 2011, 14:00 1030
Annat, 0 år
Question


Hej de här e ang. hår. Ja har slingat mitt hår sedan ja va 12 år till nu fyra år framåt. Nu gjorde ja en intensivtoning och slingor på det och kvaliten har blivit mycket sämre. hårstråna har lagt sig på stråt att de känns risigt och jätte torrt fast ja använder inpackning. När man tar på de känns de inte som mitt hår som ja alltid haft utan som löshår, hur kan behandlingen påverkat så mycket? Tacksam på svar.

Svar

Hej T16!
Jag funderar kring följande frågor. Brukar du slinga hemma eller hos frisör? Har du slingat håret ljusare? Blekte du håret när du gjorde slingor?
Det jag tänker mig är att du kan ha blekt håret när du gjorde slingor. När du bleker håret ljusare blir det ett större slitage på håret, jämfört med intensivttoning och permanentfärg.
Du kan som du skriver använda inpackning. Du kan också ha på olivolja på torra toppar och låta det verka i ca 10 min innan du schamponerar håret. Sedan kan du ha på balsam och inpackning. Du kan i den mån du kan undvika att använda fön, locktång och liknande som sliter på håret.
Ett annat råd är att du går till en frisör då detta är deras expertis.
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar