Frågor och svar om Ätstörningar

15 Dec 2011, 21:00 782
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag vet inte men jag tror jag har ätstörningar. Vilket jag har svårt att acceptera. Under 1 års tid så har jag kräks upp maten jag ätit. Det kan vara allt från den jag åt nyss till några timmar efter jag åt. Det hela började för att jag blev kallad saker flera gånger om min kropp och min vikt. (Jag gick i 7:an och vägde xx kg). Den personen som sa det till mej var en väldigt nära kompis så jag trodde henne. Det var därför jag började. Det har gått lite upp och ner, ett tag har jag gjort det varje dag och ett annat tag ca 3 gånger i veckan. senast jag vägde mig var för ca 1 månad sen och då var min vikt xx.8. (Vi har ingen våg hemma för mamma och pappa säger att vi inte behöver de och jag vill ju inte att dom ska misstänka något så jag låter det stanna där.) Min fråga är har jag aneroxia? Vad ska jag göra? Vore tacksam för svar. Kram

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Jag hör att du inte alls mår som du ska och inte gjort det på ett bra tag. Du ska absolut söka hjälp för detta.
Jag rekommenderar varmt att du berättar för dina närstående, dina föräldrar så att dom kan hjälpa dig vidare. Jag tycker att ni ska kika på ätstörningsenheterna, alla ligger på http://www.abkontakt.se.
Jag vet att det är superjobbigt att berätta för sina föräldrar men det är nödvändigt och går oftast bättre än man tror. Om det känns superläskigt så skriv ett brev och lämna över eller ta stöd av ett syskon eller kompis som kan vara med.
Det här är nämligen ingenting som blir bättre av sig självt även om man önskar att det bara kunde försvinna. Det här är en sjukdom som man behöver hjälp för att ta sig ur.
Jag tycker verkligen att du ska ta hjälp nu istället för att vänta ännu längre och slippa mer tid på att må så här dåligt.
Jag kan tyvärr inte ställa en diagnos eftersom jag inte är läkare men jag kan säga att du idag är väldigt underviktig och absolut behöver få hjälp.

Tro mig, du kommer aldrig ångra dig när du blir frisk. Att du tog steget och tog tag i det här. Du är värd så oerhört mycket mer än det här!

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar