Frågor och svar om Ätstörningar

15 Dec 2011, 21:00 808
Annat, 0 år
Question


hej,jag undrar om jag har en ätstörning.
jag äter för lite(säger mina kompisar),jag får ångest bara jag tänker vid mat och jag äter inte ibland på länge men när hungern blir för stor så hetsäter jag,för att sedan spy upp det.

har jag en ätstörning då?

snälla hjälp mig!
/

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Du behöver ta hjälp för detta snarast eftersom ja, du har en ätstörning. Det har tom gått så långt att du har börjat att hetsäta och kräkas och detta behöver man hjälp för att ta sig ur. En ätstörning behöver man hjälp att ta sig ur.
Jag rekommenderar varmt att du berättar för dina närstående, dina föräldrar så att dom kan hjälpa dig vidare. Jag tycker att ni ska kika på ätstörningsenheterna, alla ligger på http://www.abkontakt.se.
Jag vet att det är superjobbigt att berätta för sina föräldrar men det är nödvändigt och går oftast bättre än man tror. Om det känns superläskigt så skriv ett brev och lämna över eller ta stöd av ett syskon eller kompis som kan vara med.
Det här är nämligen ingenting som blir bättre av sig självt även om man önskar att det bara kunde försvinna. Det här är en sjukdom som man behöver hjälp för att ta sig ur.
Jag tycker verkligen att du ska ta hjälp nu istället för att vänta ännu längre och slippa mer tid på att må så här dåligt.

Du är värd så oerhört mycket mer än det här!

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar