Frågor och svar om kärleksrelationer

19 Dec 2011, 14:00 1005
Annat, 0 år
Question


hej jag är en kille på 17 år, och nu är det så att jag har blivit tok förälskad i en tjej som är 14 år och går i 8:an, första problemet alla mina polare säger att hon är för ung och sånt, jag vet inte riktigt vad jag ska göra, för hon gillar mig och jag gillar henne. så ska jag satsa på henne och strunta i vad mina kompisar säger eller ska jag lyssna på dom. för det kommer vara många som snackar om det om vi blir tsm, för bor i en väldigt liten stad. snälla hjälp mig

kille 17 år...

Svar

hejsan kille 17 år!

Va kul att du hittat någon du är förälskad i!
Det där med ålder brukar det vara många som vill ha en åsikt om. Men det viktigaste är att du och tjejen tycker att det funkar och pratar i genom vad det innebär och kan innebära gällande åldersskillnaden. Det kan också vara bra att ni båda är beredd på att folk kommer att snacka och tycka saker men som sagt är det vad ni känner och tycker som spelar roll i frågan. Vad andra tycker ska ni inte bry er om även om det kan kännas jobbigt. Däremot är hon under 15 år och är därmed inte byxmyndig och du kan bli åtalad för att ha sex med minderårig om ni har det.

Förutom det så tycker jag som sagt att det är ni två som avgör om ni ska vara tillsammans eller inte. Inte dina kompisar eller andra runt omkring!

Lycka till med kärleken!
Kram Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar