Frågor och svar om självmordstankar

25 Mar 2001, 00:00 144
Annat, 0 år
Question


Jag lever bara för andra. Det är för andras skull som jag jämt ångrar mej när jag tänker ta livet av mej. Men jag kanske inte hinner ångra mej nästa gång. finns det nån hjälp man kan få direkt? akut.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ring till närmaste ungdomsmottagning så fort du kan och berätta precis samma sak för dom. Dom brukar inte ha väntetider. Skulle det sedan visa sig att du behöver lite mer hjälp från t ex barn-, och ungdomspsykiatrin (BUP) kan ungdomsmottagningen hjälpa dig dit.

Ett annat alternativ är att du tar kontakt med skolkuratorn, eller skolsköterskan om ni inte har någon kurator. Det viktiga är att du får kontakt med någon som antingen kan hjälpa dig med dina problem, eller som hjälper dig vidare till någon som kan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar