Frågor och svar om inkontinens

27 Dec 2011, 18:00 641
Annat, 0 år
Question


Hej, jag har ett problem. Jag är 14, snart 15 år i augusti och kissar fortfarande på mig ibland, när jag skrattar mycket. Det blir ofta mycket blött, men jag har haft tur, ibland har jag bindor eller så kommer det inte så mycket så att det syns.
Jag är verkligen jätteledsen och jätteorolig. Jag vet inte hur jag ska kunna dölja detta längre. Är det något fel på mig? Kommer detta försvinna med tiden? Jag vågar verkligen inte prata med någon, eller söka hjälp IRL, så snälla snälla, jag behöver hjälp!!! :(
MVH jag.

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Du är absolut inte ensam om det här problemet. Och ska vi vara ärliga så går ju inte skrattanfall och att vara kissnödig riktigt ihop. Inte för någon! I övrigt är min kunskap i det här ämnet klart bristande. Kanske kan du prova knipövningar och se om det hjälper? Annars måste jag nog ändå råda dig att prata med skolsköterskan eller vårdcentralen. Kom ihåg, dessa människor har sett och hört det mesta - och har tystnadsplikt.

Jag tror inte att inkontinens är särskilt förekommande i din ålder, men kanske kan övningar likt dessa (se nedan) ändå hjälpa dig?

http://www.kvinnoliv.se/kvinnohalsa/inkontinens/ och http://www.gotland.se/imcms/38026

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar