Frågor och svar om kärleksrelationer

2 Jan 2012, 12:00 115
Annat, 0 år
Question


Hej,

Jag gillar en kille som går i 8onde klass, alltså ett år yngre än mig. Det har dessvärre ingen större betydelse för mig.

I vilket fall så har vi träffats en gång och det var tillsammans med en annan av mina kompisar också. Det var han som undrade om vi kunde träffas då och jag tog med en kompis.

Jag tyckte han var söt då men inte mycket mer. Det var under sommarlovet som vi träffades. Vi har messat och pratat mycket via facebook sen dess och han gillar mig mycket mer än förut och jag har också börjat gilla honom jättemycket.

Vi har småbråkat då och då om så löjliga saker, typ som att om man inte skickat ett hjärta i sms så har man låtit dryg eller om man inte svarat på ett sms så är personen arg osv.

Varje gång vi "bråkat" så har jag blivit jätteledsen och t.om. gråtit fastän om vi inte känner varann sådär jättebra.
Vi har försökt bestämt då och då att vi ska träffas, men det blir aldrig av de dagar vi bestämt.
Jag gillar han fortfarande jätte jättemycket och det vet han om. Vi går i samma skola kanske jag ska säga, och jag blir liksom nervös när jag ser honom i korridorerna. Vi säger inte "hej" till varandra eller knappt kollar på varandra när vi ser varann i skolan.

En tjej i hans klass som även är min barndomsvän var tillsammans med honom förut och hon har börjat märka att vi är på "G" och hon tycker det är jättegulligt och har frågat honom några gånger "hur går det [b]*[/b] då?" och hon berättade för mig att han svarade "jag vet inte" och blev jätte generad.
Jättegulligt tycker jag.

Han kallar mig även för älskling osv. på sms och sånt. Min mobil var avaktiverad i några dagar men jag låste upp den igår och skickade ett sms till honom där de stod "min mobil fungerar igen! <3!

Han svarade: "Vad bra! Jag lovar att jag ska börja smsa dig mycket mer nu älskling!<3 ". Han var inte så bra på att skicka sms till mig förut, eller väldigt seg på att svara för att han gjorde annat eller helt enkelt inte orkade (vad vet jag?).

I vilket fall så har han frågat mig en gång "vad skulle du göra om jag började strula med dig?" och jag svarade: "jag vet inte, det som händer, det händer".
Men grejen är att jag aldrig har strulat med någon kille förut, bara med min tjejkompis när vi gick i 4an och tyckte sånt var jätte intressant. Jag har inte ens kysst en kille, har aldrig hittat den rätta men nu så vet jag att jag gillar honom och jag vet inte hur man gör.

Jag vill inte säga att jag aldrig gjort det, för det tycker jag är pinsamt. Tänk om man gör helt fel. Jag har jättedålig självkänsla dessutom, har haft ätstörningar som fortfarande gnager kvar i huvudet ibland, antar att det sänker min självkänsla.

Jag gillar honom verkligen.. men även så känns det som att hans tjej-klasskompisar är lite "emot" mig förutom hon min barndomsvän. Dom tjejerna i hans klass är långa, smala , snygga, har stora bröst och är självsäkra. Jag är jättekort (152cm) har inte fått bröst eller mens en och är jätte osäker..

Snälla hjälp mig! Jag gillar honom verkligen jättemycket och kan ligga och gråta om kvällarna för jag är rädd över att han ska börja gilla någon annan eller känslan av att vi tappar kontakten och struntar i varann..

Svar

Hejsan tjej 15 år!

Först och främst vill jag be om ursäkt för sent svar. Din fråga har på något sätt slunkit mellan stolarna.

Va kul att du hittat en kille du är intresserad av. Känslor som kommer när man är intresserad av någon kan te sig väldigt olika. Det kan vara otroligt mysigt och spännande att gilla någon men också helt sjukt skrämmande och jobbigt. Du skriver att ni småbråkat och att du blivit så ledsen att du gråtit någon gång och det tror inte jag är så onormalt. När man känner så mycket för någon kan minsta lilla bråk eller tanke om att den personen inte gillar en eller ska hitta någon annan vara olidlig. Det kan också vara lätt att hitta på scenarion och tänkbara händelser i huvudet, att han inte kommer tycka om dig för att du inte är erfaren då du inte kysst någon annan eller att du inte är tillräckligt smal och att du inte har stora bröst som de i hans klass. Men till saken hör ju att han skrivit de här meddelandena till DIG, han kallar DIG för älskling och det verkar ju vara så att det är DIG han gillar. I alla fall verkar det så när jag läser det du skrivit till mig =)

Därför tycker jag också att du inte ska bry dig om att tjejerna i hans klass verkar vara emot dig, det är ju inte dom du gillar, eller hur? Det är ju den här killen, vem bryr sig om dom? Och killen verkar ju vara intresserad av dig och inte av dom :)

Du skriver att du inte vill säga att du inte gjort det, jag vet inte om du menar att du inte kysst någon eller att du inte haft sex. Oavsett vad så tror jag att du vinner på att berätta det. Om han skulle tycka att det var konstigt eller dumt så är han nog inget att ha ändå. Den kille som får dig måste kunna acceptera att du inte kysst någon eller haft sex. Det är inget konstigt i din ålder! Sen behöver du inte vara orolig för att göra fel. En del är oroliga första gången de ska kyssa någon, men det brukar gå bra, en del kommer inte ens ihåg första gången för att det bara flöt på. Jag tror att när du väl är där så kommer det gå galant!

Sista grejer jag vill ta upp är att du skriver att du haft ätstörningar och att du har dålig självkänsla. Har du pratat med någon om detta och fått hjälp? Om inte så tycker jag att du ska söka upp någon, en kurator, din ungdomsmottagning eller liknande. Det är alltid bra att ta hjälp av professionella då ätstörning är en sjukdom. Sen kan det vara skönt att prata med någon igen även om du fått hjälp förut.

Hoppas allt går bra för dig, jag håller tummarna för dig och tror på dig!

KRAM Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar