Frågor och svar om kompisrelationer

5 Jan 2012, 11:00 149
Annat, 0 år
Question


hej jag är 14 årig tjej och undrar om en sak.
jag har bråkat med min vän 14 år. vi var i skolan och det var en kille som är våran kommpis typ. -.-
min vän sa till han ska du röka sen han torode att det var jag som sa det han kom och slog mig istället. men jag vet inte om jag har rätt att inte snacka mer med min vän. jag saknar henne nu :(
när han slog mig så blev jag ledsen och arg och började gråta. skulle upp på trappan min vän letade efter mig för att veta om jag mår bra för han slog mig. sen skrek jag på henne och sa akta dig ifrån mig jag vill inte vara vän med dig längre jag mår skit med dig jag hatar dig det var ditt fel!! :( men .. jag ångrade mig jätte mycket :`(
nu har jag ingen att vara med i skolan. :(
ska jag säga förlåt eller hon ?? :(
tacksam för svar så snabbt så möjligt!!

Svar

Hejsan T14!
Jag tycker det var riktigt fel av den här killen att slå dig. När du skriver låter det som att han skulle slagit din kompis men att det råkade bli du av en slump. Oavsett verkar det konstigt att han slår en annan person av den orsaken du beskrev.
Din första reaktion blev som du skrev att du blev ledsen och arg. Det är naturligt att du blir arg på henne eftersom det var hon som sade det som du blev slagen på grund utav. Din kompis kan dock ha tagit det hårt när du sade att du inte vill vara hennes vän längre, att du mår skit med henne och att du hatar henne.
Du skriver att du ångrar dig. Jag tycker att du kan säga förlåt för det som sades som du ångrar. Ibland kan det vara värt att erkänna att man gjorde fel och ångrar sig. Om ingen av er tar första steget kan det sluta med att ni inte pratar med varandra och blir kompisar igen, är det verkligen värt det? Eller kan du säga förlåt och se vad hon säger?
Det är helt och hållet ditt eget beslut om du vill säga förlåt eller inte. Men om du känner att du vill vara med henne skulle det kunna vara en god idé att be om förlåt och se vad hon säger. Hon kan också må dåligt över att ni bråkat eller också kan hon ha släppt det. Det vet du inte förrän du pratar med henne.
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar