Frågor och svar om mobbning

5 Jan 2012, 12:00 189
Annat, 0 år
Question


hej!
jag blir mobbad av en kille som går i min klass.
vi är bara 8 st elever.
vi är asså en liten klass.
förra året var killen jätte snäll och ville vara min vän men nu känns det som han hatar mig,
han är jätte dum mot mig.

Svar

Hej T12!
Vad jobbigt det låter. Tror du det har hänt något särskilt som gör att han ändrat sitt beteende gentemot dig?
Det kan ibland vara så att en person tar ut sin frustration eller aggression på andra som inte har med saken att göra. Det kan kännas väldigt tufft eftersom det drabbar en utan synlig orsak.
Om du vill så kan du kanske fråga om det är något du gjort som gör att han är jättedum mot dig nu. Du kan säga att han var annorlunda förut.
Sen beror det på vad han gör också. Mobbning är inte något du ska finna dig i. Du är alltid värd att bli bemött med vänlighet och respekt. Du bör berätta om detta för en vuxen, helst flera, som du litar på. Det kan till exempel vara en förälder, en lärare, en skolkurator, tränare eller en kompis förälder. Det är skolans skyldighet att se till att mobbning inte sker och i de fall det ändå förekommer, att ta tag i det.
Kämpa på!
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar