Frågor och svar om självförtroende

5 Jan 2012, 15:00 125
Tjej, 14 år
Question


Hej!Jag känner mig inte säker på mig själv...När andra kompisar pratar med andra så står jag där och vet inte vad jag ska säga! Och när jag ska prata med någon som jag inte känner så bra så blir jag nervös... Och sen blir jag osäker på mig och bestämmer mig för att inte prata! Jag vill bli säker på mig själv, och göra som JAg vill och ta mer plats! Hjälp!

Svar

Hej!

Det ända sättet är att öva sig. Jag vet att det inte är speciellt lätt i början, men ju mer plats man vågar ta och inser att en åsikter och tankar också är värda att bli hörda, ja, då blir det så mkt lättare att ta plats!

I början kan det kännas lite klumpigt och tankar som, varför sa jag just det där... Kommer att dyka upp. Men det är bara att fortsätta. När man är väldigt självmedveten så lägger man oftast märke till saker man säger och gör mkt mer än de andra runt omkring. Våga säga och våga ta plats, så får du se att det bli lättare och lättare varje gång!

Lycka till!
//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar