Frågor och svar om kompisrelationer

10 Jan 2012, 13:00 115
Annat, 0 år
Question


Hej. jag är en kille som är 17 år och just nu är allt skit. Min självkänsla är i botten och jag kommer inte upp... alls. varje gång jag försöker att göra det bättre inträffar något som bara gör saker värre.
Till att börja dagen så kan jag berätta att jag ser relativt bra ut, är trevlig och är normal. jag är inte den som sticker ut i en grupp heller.
men problemet är att alla tjejer stöter bort mig, även om jag bara vill vara vän med dom, och jag kan inte fatta varför? vad gör jag för fel? jag är som alla andra men ingen föredrar mig? alltid e de något jag säger/gör som gör att dem blir, ja as skumma och konstiga mot mig.
en bra vän till mig har börjat att vara skitdryg och verkar assur hela tiden... hon har aldrig varit sådan innan och jag vet inte hur de blivit så?
kan de va så mycket fel på mig?... hur kan alla tjejer hata mig? touhg luck i guess..
jag mår skit..vill bara försvinna här ifrån och orkar inte mer. blir ju bara blygare och tystare för varje dag som går för att jag är rädd för att säga fel och göra fel..

så min fråga är: hur beter man sig så att tjejer inte tycker du är dum i huvet/konstig/jobbig/irriterande och hur kan jag få en bättre självbild?...

Svar

Hej på dig!

Jag får inte så mycket info om olika situationer som kan uppstå, så jag vet inte riktigt varför tjejer reagerar som du upplever och beskriver. Det bästa tipset jag kan ge är att fråga den där vännen som du har. Fråga varför hon blir upprörd. Då vet du iaf varför hon arg och kan därefter kanske se över om du säger eller gör ngt som kan misstolkas.

När det gäller självkänslan tror jag att den påverkas negativt av allt det som händer runtomkring med dina vänner och bekanta. Ta ovanstående som steg ett och se vad som händer.

Lycka till!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar