Frågor och svar om självförtroende

10 Jan 2012, 13:00 128
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är en tjej som inte riktigt vet vad jag ska göra..
Jag jämför mig alltid men andra tjejer. Kändisar, kompisar eller dom populära på min skola.

ex en skoldag.
När jag står vid spegeln och klär på mig kläder till skolan kan jag tycka att kläderna sitter ganska bra och att mitt hår är perfekt den dagen.
När jag kommer till skolan känner jag mig ful och obekväm när jag får se dom andra tjejerna och vad dom har på sig eller när jag tex sitter vid datorn och kollar på en blogg ägd utav en tjej som har allt hon kan önska sig.

Det är lika dant med kompisar och popularitet. Jag kan känna mig lyckligast i världen när jag går med min kompis hem ifrån skolan.. men när jag möter den där tjejen som har massor med vänner så känner jag mig ensam och ledsen, även fast jag har min kompis.

Samma sak med killar, jag har bara haft två killar. Det är ju i alla fall fler än ingen alls men när jag ser andra tjejer som har världens gulligaste pojkvän kommer den där avundsjukan och svartsjukan tillbaka.
Saken är att jag tycker att jag är bra som jag är tills jag får se alla andra då min självkänsla och självförtroende sjunker till noll.
Jag vet att jag inte mår bra utav det här men det går inte att sluta. Jag är jag och jag vill kunna vara nöjd!

Svar

Hej tjejen!

Det finns alltid någon där ute som har "lite mer" än en själv. Lite mer pengar, lite finare hår, lite mer vältränad.. osv.. Att fokusera på vad man inte har kan ibland göra att man glömmer bort det man faktiskt har idag. Du måste bestämma vad som gör dig lycklig och nöjd och sedan ha full fokus på det. Vad andra har bör inte vara din måttstock, dina önskemål ska vara ditt mål.

Sätt dig ner och fundera på vad som är bra med det du har och vad som gör dig glad och nöjd.

Lycka till!!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar