Frågor och svar om menstruation

26 Mar 2001, 00:00 260
Annat, 0 år
Question


Jag har mens ca 10 dagar/mån, de första dagarna är den så riklig att jag måste byta normal tampong varannan timme, jag får inte in någon större tampong. Sen har jag så ont, så ont... Inte ens två Ipren 400mg hjälper. Det värker i magen, i höften och ryggen, ibland kan jag inte ens stå eller sitta för det gör så ont utan måste lägga mig ner. Det hjälper inte att motionera. Men då jag ändå måste röra på mig trots den svåra värken (har häst) så får man stå ut men det är så jobbigt! Jag är 15 år och har haft mens i 4 år. Vad ska jag göra?

Svar

Du kan vända dig till din ungdomsmottagning och få en tid till Gynekologen/ Läkaren, som kan skriva ut andra värktabletter åt dig. Det finns även möjlighet att använda sig av akupunktur vilket kan bidra till att dämpa dina menssmärtor. Hör med barnmorskan på din ungdomsmottagning så får du vidare information om detta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar