Frågor och svar om kompisrelationer

10 Jan 2012, 14:00 260
Annat, 0 år
Question


Hejsan!
Jag är en tjej som nyss börjat gymnasiet. Hade höga förväntningar på att få träffa nytt folk och få lite nya ämnen då jag läser ekonomi. Vi är ca 10 tjejer och 20 killar i klassen. Problemet är att jag inte har fått någon bra kompis. Det är som om de kan komma med spydiga kommentarer som att de är bättre än mig och om man går därifrån är man rädd att de snackar skit om en, det känns som att jag inte hör hemma här, det finns så mycket bättre människor! Jag förstår inte eftersom jag har alltid haft lätt för att få kompisar förut men nu så har jag ingen. Sen har jag inga problem att gå i korridoren själv (vilket jag inte ofta gör för jag är med 3 elr 5 st men jag trivs ju inte direkt bra. Jag är en väldigt social tjej och har inte problem så men dom är liksom inte på samma nivå som mig. Det var många som kände varandra innan men jag kände ingen fastän att jag tog den närmaste skolan. Jag vet verkligen inte vad jag ska ta mig till. Jag har pratat lit med mamma men hon är värdelös på serious talk, hon pratar aldrig känslor, hon mer skrattar bort det. Sen tror jag att jag nämnde det för skolsköterskan att jag inte hade någon bra kompis i klassen. Men jag vill inte byta klass för jag har valt till idrottsprofil som jag verkligen vill ha kvar, jag vill heller inte byta skola.
Vore jätte tacksam för svar!

Svar

hej

försök att inte tänka på det även om det inte är lätt men du säger att du har kompisar utanför klassen fortsätt med de så tror jag att det kommer att lösa sig med rästen du har precis börjat på gymnasiet det kan gå trögt i början men försök att vara dig själv och inte bry dig så mycket om allt, koncentrera dig på dina studier och va ödmjuk och snäll så kommer det garanterat att lösa sig med nya vänner du kanske inte kommer att klicka med allt och alla men så är det ju man trivs inte med alla människor man träffar men man visar ändå respekt för alla då kan ingen säga att du gör något fel eller att du har en viss attetyd. sen kan du även prata med din skolkurator om hur du känner och tänker.

Hoppas att jag har varit till någon hjälp hör av dig om du inte har fått svar på din fråga :)

MVH Anhar

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar