Frågor och svar om missbruk

10 Jan 2012, 17:00 214
Annat, 0 år
Question


Hej! jag är 16 år och går på gymnasiet. Min uppväxt har vart väldigt svår men alkoholproblem, socialen, drogproblem m.m inom min familj. Jag har trott att jag har lagt detta bakom mig och gått vidare, men sen på nyår träffade jag på en person som hade druckit och var väldigt hotfull, och jag fick panik och bröt ihop efter. Nu inser jag att jag inte har lagt allt bakom mig och nu känns det som ett djupt sår precis rivits upp. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra, nu mår jag bara skit hela tiden och bryter ihop nästan varje dag, jag känner mig helt vilse och jag vet inte vem jag är längre.. Jag vet inte om det kanske är så om jag behöver prata med någon men jag tror det. Men vart kan jag göra det? jag skulle verkligen uppskatta ett svar!

Tack

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Jag nappar på din fråga eftersom du frågar rakt ut!

De som gått i stödgrupp med andra med liknande bakgrund som du säger ofta att det var det bästa de gjort i hela sitt liv.

På drugsmart.com finns en kartfunktion över alla stödgrupper som finns i Sverige.

Du kan kolla på youtube på filmer som tjejer mellan 13-16 år har gjort. De är bara ca 1-2 min långa och all de här tjejerna gick i en tonårsgrupp hos oss på Ersta Vändpunkten. Skriv bara Ersta Vändpunkten i sökfältet på tuben.

Lycka till. Ditt äventyr har kanske bara börjat?

/UZ

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar