Frågor och svar om kompisrelationer

12 Jan 2012, 17:00 133
Annat, 0 år
Question


Behöver träffa nytt folk och lära mig umgås igen.
Massor med vänner ettan till sexan. Folk ringde oftare till mig än vad jag ville vara med dem, jag slutade helt enkelt att ringa upp folk och hade fortfarande massor med vänner att vara med. Började sjuan och fick nya vänner som också var intresserade av mig och jag behövde aldrig ringa dem! I åttan så vände det och folk började festa medan jag sa nej till att träffa nytt folk och hängde inte med i vänskapskretsen, var väl inte mogen för det helt enkelt och det var betydligt tryggare att sitta hemma och spela dator en hel helg. Fortsatte upp till nian då ingen någonsin ringde mig längre och jag blev en sjysst polare som man hälsade på ibland men inte var med i party svängarna (hade inte särskilt ont av det just då).

Klassen var spretig och vi gick åt olika håll och jag kom ensam in på omvårdnadsprogrammet och blev introducerad för alla ytliga och osjälvsäkra nötter där. Nu saknar jag riktiga vänner som jag inte behöver ljuga för för att verka mer intressant & spännande. Som sagt jag behöver hjälp med att lära mig att knyta nya kontakter och vårda vänrelationer bättre.

Jag bad min mamma säga tre bra egenskaper om mig själv och tre negativa hon står mig för övrigt mig extremt nära och vet om min situation.
Rolig
Intellektuell
Hög social kompetens

Initiativlös (ur en vänskaplig relations perspektiv)
Sen blev hon förbannad för att jag inte hade gått och lagt mig och vägrade svara.

Svar

Hejsan kille 17 år!

Du skriver att du har haft vänner och det kanske inte är dig det är fel på.
Ibland växer man ifrån tidigare vänner då tidigare gemensamma nämnare inte finns där. Det kan som du skriver handla om att den ena parten vill börja festa och den andra inte. Det behöver inte vara så att du har svårt att knyta nya vänskapsrelationer.
Din mamma beskrev dig som socialt kompetent så det kanske inte är knytandet av nya kontakter som är svårigheten. För att själv känna sig omtyckt kan det krävas att kompisen också tar intiativ till att ses, inte bara en själv.
Detta är något du skulle kunna fundera kring då det ofta krävs att man både ger och tar i en vänskapsrelation. Annars kan kanske den andra parten inte känner att denne får en respons och slutar höra av sig.
Sen tror jag det gäller att ha en öppen och inte dömande attityd. Det kan vara lätt att döma ut personer pga. utseende eller beteende men det kan vara värt att ge folk en chans. Det är inte alltid människor är som man tror vid första mötet.

Engagerar du dig i verksamheter utanför skolan? Har du något intresse där du skulle kunna hitta nya vänner?

Hoppas du hittar nya vänner! Jag tror på dig!
Lycka till / Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar