Frågor och svar om självkänsla

12 Jan 2012, 17:00 128
Annat, 0 år
Question


hej! 14 årig tjej.jag har ett problem med mig själv. jag var inte så!
jag tror det är något med mig jag inte förstår.
mina föräldrar älskar mig och jag älskar dem. jag har inga vänner men syskon har jag. den här veckan har jag varit jätte dålig.
jag gråter bara hela tiden. gråten sen är jag glad igen. sen efter 10min börjar jag att gråta :( !!!!
jag vet inte vad det är för fel med mig. jag känner att mina känslor är lösa jag känner inte något jag gråter och gråter. jag mår jätte dåligt. jag bara säger saker som jag inte förstår när jag gråter och så börjar jag att slänga saker,skrika på mina syskon och föräldrar.
jag kommer aldrig att må bra. jag vill dö !! :(
alla hatar mig i skolan,jag hatar mig själv :(
varför måste livet vara så hård mot männniskor som inte förtjänar allt de :( :( :( ....... !!!!!! Hjälp!!!!! Tacksam för svar tbx.

Svar

Hej!

Det är väldigt svårt att säga varför du är ledsen och gråter. Det kan jag inte tala om utan det kan du själv utforska. Men jag tror inte det är något fel på dig, ibland kan det dock kännas som att det är väldigt tufft.

Din skolsituation och att du upplever att du inte har vänner kanske påverkar dig mer än vad du tror. Du skriver att alla hatar dig i skolan, det skulle kunna vara därför du känner att du hatar dig själv. Det är aldrig okej att andra beter sig dåligt eller elakt. Det är aldrig ditt fel. Du har rätt att må bra, känna att du kan älska dig själv, bli älskad, samt bli bemött med vänlighet och respekt.
Det kanske är så att du tar ut dina negativa känslor på dina syskon och dina föräldrar. Du kanske skulle kunna berätta för dem att du mår dåligt?

Det skulle kanske också vara en god idé att prata med någon vuxen om det här. Du kanske har någon vuxen du känner att du litar på och kan öppna dig för?
Det kan t.ex. vara en förälder, en kompis förälder, en lärare, en fritidsledare, en tränare eller en skolkurator.
Ta hand om dig.

Stor kram / Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar