Frågor och svar om få kontakt

13 Jan 2012, 14:00 146
Annat, 0 år
Question


Hej jag är en tjej som är 17 år!

Jag är väldigt kär i en kille och jag vet att när vi träffas gör jag allt det där som man kan läsa att man gör när man är kär i nån. Ex, lutar sig mot honom mm. Men jag kan aldrig se om han gör samma!
Är det livsviktigt att killen alltid ska göra de sakerna som är "tecken" på att han gillar mig? Mina kompisar har aldrig träffat honom så de kan ju inte riktigt kolla om han gör nått.
Jag kan också säga att jag gillat den här killen i över ett år och det tog mig väldigt lång tid innan jag ens fråga om vi skulle fika! Hur ska jag veta att han gillar mig, helst utan att fråga!

Svar

Hejsan!
Du skriver att du gör ”allt de där som man gör” när man är kär i någon och det kan nog stämma till viss del men jag vill också säga att ibland så gör inte människor så när vi är kära för vi är alla olika och gör på olika sätt. Jag kan absolut inte avgöra om han är intresserad av dig men däremot kan jag säga att han kanske är det utan att han visar det? Det är absolut inte livsviktigt att han ska göra ”de grejerna”. Tyvärr så finns det inget bättre sätt att få reda på om han gillar dig än att fråga. Jag vill uppmuntra dig till att ta mod till dig och fråga, det känns säkert läskigt, men jag tror du kommer bli stolt efter att du frågat oavsett vad han svarar. Svarar han att han är intresserad så kommer du ångra att du inte frågade tidigare och om han säger att han inte är intresserad då var det ju tur att du frågade så du slipper ödsla mer tid på honom.

Du vågar! Jag tror på dig!

Kram / Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar