Frågor och svar om normal

26 Mar 2001, 00:00 202
Annat, 0 år
Question


Det är så här att jag är närsynt och jag vill göra en laseroperation för att få tillbaka min normala syn, jag är 17 år och väldigt deprimerad pga min syn. Sen undrar jag om det finns vissa som hjälper till att bidra med pengar till en så dyr operation. Jag skulle bli väldigt glad om ni kunde svara på min fråga.

Svar

Till att börja med får jag väl säga att det var tråkigt att höra att du är deprimerad på grund av din dåliga syn. Närsynthet går oftast bra att korrigera med kontaktlinser eller Laserkirurgi, men jag tycker nog att du är i yngsta laget för att genomgå en operation. Det finns mig veterligen inga bidrag som man kan söka för att bekosta en Laserkirurgi. Dessa operationen betraktas oftast som kosmetisk kirurgi och den får man betala själv.

Jag föreslår att du väntar med detta tills du själv kan betala och dessutom har blivit lite äldre. Och tills dess har nog utvecklingen gått ytterligare framåt och vi har kanske bättre och säkrare alternativ än dagens.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar