Frågor och svar om bröst

19 Jan 2012, 17:00 942
Tjej, 16 år
Question


Hej, jag har läst att linfröolja kan göra så att brösten växer snabbare om man tar 1-2msk / dag. Stämmer detta? Vad jag har läst har vissa sagt att det faktiskt fungerar, sanning eller myt?

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Ärligt talat så är det första gången som jag hör talas om det här. Jag kan inte säga med 100% säkerhet, då jag inte är tillräckligt kunnig inom området, men nog lutar det åt att det är en myt allt. Eller hur? Jag kan inte tänka mig att lite linfröolja ska göra någon skillnad. Det låter helt obegripligt. Nu vet jag inte om du bara var nyfiken ändå, eller om du har/hade för avsikt att prova ... men som sagt, jag har mycket svårt att se att linfröolja ska göra någon skillnad. Det som däremot gör skillnad är kroppslig utveckling. Våra bröst kan nämligen växa tills vi är i 20-årsåldern - och dit har du ju några år kvar. Sedan beror det ju givetvis hur man ser ut i övrigt, och vilka ärvda anlag man har.

Vill du veta mer föreslår jag att du istället tar kontakt med skolsköterskan eller ungdomsmottagningen.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar