Frågor och svar om få kontakt

19 Jan 2012, 22:00 382
Annat, 0 år
Question


Hej! jag är en tjej 14 år. Jag har börjat älska en kille i min skola som är ny i sverige och är 15 år. han kom till sverige för några månader sen. så han kan några ord svenska. han är turk. jag vet inte om jag ska fortsätta älska han! jag är svensk jag är född i sverige jag kan inte hans hemspråk. men vi brukar prata lite svenska tillsammans i skolan han förstår. han brukar bjuda mig på en promenad. ibland är han snäll och ibland inte det är inte alltid han är snäll. jag vill bli ihop med han. jag är rädd att mina föräldrar vet. eller att jag kan få problem i skolan. jag tror att det är förbjudet att bli ihop med en kille i skolan!! :(
jag älskar han! ska jag ta hans nr och messa han är det rätt?!
jag är rädd på att min pappa ser hans nummer i min mobil han kommer att ta mobilen av mig :( vad ska jag göra !!
Tacksam för svar..

Svar

Hej T14!
Jag kan inte säga vad du ska göra, du måste själv fundera på hur du vill göra. Om han förstår vad du säger så kanske det inte behöver uppstå stora problem på grund av språket. Det verkar som om ni är intresserade av varandra båda två. Men vad menar du med att han är snäll ibland men att han ibland inte är det? Vad gör han när han snäll respektive inte snäll?
Jag tycker det inte är en bra idé att inleda en relation med honom om han inte är snäll mot dig. Du är värd en partner som är snäll och bryr sig om dig. Sen uppstår det förmodligen situationer då man är osams och bråkar men det är inte okej att bete sig hur som helst då heller. Jag tycker du kan fundera över hur du vill göra. Jag skulle tro att det är bättre att prata med honom öga mot öga än att ta hans telefonnummer och smsa med honom. Det är inte förbjudet för elever att vara tillsammans med varandra i Sverige. Du ska inte behöva få problem i skolan eller med föräldrarna men det är förståerligt att de kanske är oroliga och inte vill att du blir sårad.
Finns det någon kurator på er skola? Du kanske skulle kunna prata med honom eller henne om dina funderingar. Du kan också besöka en kurator på ungdomsmottagningen eller läsa under fliken familj på http://www.umo.se
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar