Frågor och svar om misshandel

30 Jan 2012, 13:00 399
Tjej, 16 år
Question


Hej, jag är en tjej som är en aning orolig för min framtid. Jag har blivit misshandlad av min pappa sedan jag var 4-5 år gammal och det har inte varit lite utan riktigt mycket, svårt & förklara men det var lixom inte bara ett slag i ansiktet utan ofta hände det att han slog ner mig och jag svimmade av eller tappade andan asså riktigt illa, det har upphört för det mest nu för jag kan slå tillbaka & det vet han om nu är det mest bara ord jag hör tex hur värdelös jag är osv jag klarar inte av att gå & prata med någon om det och jag har dom här jobbiga minnena som i perioder drar ner mig & får mig att känna att enda utvägen är självmor och allt det här går ut över min skola, vissa dagar kan jag känna att jag vet att livet kommer bli bättre i framtiden om jag bara jobbar för det så lär jag få ett jobb flytta hemifrån i aldrig mer träffa honom men sen vissa dagar känner jag att jag klarar det inte jag är för svag, alla minnen & alla bråk tar all min energi och jag är rädd att jag ska förstöra mer för mig själv.. Finns det inget sett att prata med någon som tex skolsköterskan utan att hon anmäler?

Svar

hej

jag förstår precis vad du menar och det finns hjälp att få på olika originisationer som jobbar med våld och förtryck du kan kontakta Linnamottagningen de är väldigt bra och kan erbjuda skyddat boende och se till att du får hjälp skolsköterskan måste anmäla så då skulle jag inte råda dig att prata med de personerna om du inte vill anmäla men som sagt det finns hjälp och är det så att du behöver prata med någon så kan du även ringa till Linnamottagningen
nummret dit är: skydd både akut och mer långsiktigt. Telefon: 08-728 00 55,Jourtelefon för ungdomar: 020-40 70 40 (kostnadsfritt och anonymt) ring dit :)

hoppas att jag har kunnat hjälpa dig på vägen

MVH Anhar

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar