Frågor och svar om p-piller

26 Mar 2001, 00:00 206
Annat, 0 år
Question


Hej!! jag har fått min mens några dagar innan jag egentligen ska ha den nu två gånger i rad och en gång några dagar efter,(tar p-piller) varför? Kan jag vara gravid?? är mercilon mini-piller eller p-piller??

Svar

Ibland kan det vara så att mensen kommer några dagar tidigare, det behöver inte alls betyda att det är något som är konstigt. Ibland kan det vara stress som påverkar. Om denna tidsförskjutning i din menscykel upprepas vid flera tillfällen så kan du sluta med dina p-piller under en 5-dagars period och därefter starta upp p-pillren igen med en ny karta. Med att göra ett chlamydia-test ( urinprov ) kan man också utesluta ev.infektioner. Tag kontakt med din ungdomsmottagning. Mercilon, är för övrigt ett vanligt kombinerat p-piller.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar