Frågor och svar om alkohol

1 Feb 2012, 16:00 213
Tjej, 19 år
Question


okeey... förra året i november, kan det ha varit, misshandlade jag en tjej som anmälde mig men inte fått något papper om de, och nu på dom här tre veckorna har jag hamnat i fyllecell två ggr. Dagen innan jag hamnade i fyllecell hade jag rökt på och fick göra pissprov på polisstationen så de kommer antagligen visa positivt.Vad kan hända? :O

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej och tack för ditt mail!

Jo det kan nog bli så att ngn hör av sig till dig från socialtjänsten och/ eller polisen. De kommer sannolikt att ställa en del frågor till dig. Med lite olika perspektiv. Polisen utreder brott, Socialtjänsten fokuserar mer på att hjälpa dig med ev bekymmer. Hur ser din hemsituation ut?

Du kan ju välja att hantera detta på flera olika sätt.
Ett sätt skulle ju kunna vara att se detta som en ordentlig Väckarklocka.

Det låter ju som om det händer mkt runt dig. Kanske har det att göra med din livsstil?
Börjar din livsstil ge dig konsekvenser?
Ja det förefaller ju vara så.

Bra om du försöker ta emot den hjälp som erbjuds dig, tänker över vilka du umgås med och vilka vanor du har skaffat dig.

Jag önskar dig all lycka till. Om du vill fortsätta tala om detta nätvandrar jag varannan söndag mellan 19-22 adda bara [email protected]

/U

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar