Frågor och svar om kärleksrelationer

1 Feb 2012, 22:00 168
Annat, 0 år
Question


Hallå!

Jag behöver era råd och eran hjälp...
Har precis träffat en tjej som allt stämmer med allt är underbart...

Men problemet jag har är att jag tänker för mycket och är rädd att hon ska lämna mig. Jag vet att hon vill vara med mig annars skulle hon inte vart det... men det är små små saker som kan sätta igång mitt huvud så det driver mig till vansinne och jag måste fråga henne hela tiden om olika saker.. det blir jobbigt för både henne och mig och om det fortsätter kommer det förstöra vårt förhållande.

Exempel 1: Hon ser fundersam ut = jag tror att hon tänker på oss och att något är fel.

Exempel 2: Om jag ger henne en komplimang och inte hon ger en tillbaks = jag tror att hon inte vill vara med mig längre.

Det är bara 2 exempel , listan kan göras lång.

Alltså jag vet ju att det är i mitt huvud men det blir så otroligt jobbigt för mig för att jag går och tänker på det, jag vet ju vad problemet är...

Det jag undrar över är om ni har vart i samma sits och har något förslag hur jag kan tänka mig ur dessa situationer utan att belasta min flickvän för mycket?

tack på förhand.

Svar

Hejsan kille 23 år!

Jag förstår ditt problem. Det kan vara lätt att få för sig saker, läsa in mer i sammanhanget än vad som sägs.
Jag förstår också att du inte vill fråga din partner hela tiden vad hon tänker på när hon ser fundersam ut.

Det råd jag vill ge dig är att en gång för alla sätta dig ner och berätta för din partner om precis det du skriver till mig. Att du ibland blir osäker och att du är orolig. För att du älskar henne och inte vill mista henne. En relation bygger på tillit och ärlighet.
När du sedan pratat med henne får du lita på det hon sagt även om det kan vara svårt. Du får fråga dig själv om du har belägg för dina tankar. Har du inte det så måste du skjuta det ifrån dig.

Du ger ett exempel som jag också vill ge dig ett råd kring. Du skriver att du ibland ger komplimanger men får inga tillbaka. Jag tycker att du kan berätta för din partner att du saknar det och vill ha komplimanger tillbaka.
Relationer behöver man vårda och det är bara du som vet hur du behöver vårdas på bästa sätt. Därför kan det vara bra att prata om det med sin partner om denne inte räknar ut det själv.
Är din partner rätt för dig så kommer hon att förstå dig och försöka göra så att du känner dig älskad! och blir du "vårdad" på bästa sätt kommer antagligen de där dumma tankarna också försvinna.

Lycka till!

Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar