Frågor och svar om föräldrar

1 Feb 2012, 22:00 455
Tjej, 13 år
Question


HjääälP!! Mina föräldrar har inte pratat med varandra på ungefär en månad nu och när dom väl säger nåt blir dom bara irriterade på varandra. Nu har min mamma sagt att dom kanske ska skiljas... Hon säger att min pappa inte känner sig som en del av familjen, och att han inte trivs! Jag vill inte att dom ska skiljas!! Jag vill ha det som det är!! Finns det nåt jag kan göra så att dom har det bättre...? </3

Svar

Hej T13!
Tråkigt att höra att dina föräldrar kanske kommer skiljas. Du vill ha det som det är men det kanske inte går att ha det som det är nu? Som du skriver pratar dina föräldrar med varandra sedan en månad tillbaka. Ibland kan föräldrar må bättre av att bo isär och det kan kanske bli bra ändå?
Tyvärr tror jag inte att du kan göra något för att de ska ha det bättre. Det är deras relation mellan varandra som de handlar om och de beslutar om de vill skiljas eller ej. Jag tror inte att du kan påverka det, fastän du vill. Det är inte ditt fel att dina föräldrar kanske kommer skilja sig och därför tror jag att det kan vara svårt för dig att kunna påverka deras beslut.
Hör av dig om du vill. Om du vill prata med nätvandrare så finns vi på MSN Messenger varje vecka. Du kan prata om vad du vill och vi lyssnar.
Kolla in http://www.natvandrarna.se
Du kan adda mig på msn om du vill [email protected]
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar