Frågor och svar om missnöje med kroppen

13 Feb 2012, 14:00 143
Tjej, 12 år
Question


Hej! Jag har väldigt stora lår och häfter...Men vid midjan så är jag väldigt smal. Så de går ut JÄTTE mycket vid häfterna. Då undrar jag om de är nåt fel på mej? :(

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Nej, jag tror absolut inte att det är något fel på dig! Vi ser alla olika ut. Vissa är långa, andra är korta. Vissa har breda lår, andra har smala lår. Det finns ingen mall som vi alla följer - speciellt inte bland oss tjejer. Och du är bara 12 år, din kropp kommer att förändras en hel del de kommande åren. Hur vi ser ut i kroppen beror på saker som gener och livsstil ... och i din ålder puberteten. Du har inte växt klart.

Så ha lite tålamod. Din kropp är under förändring. Som jag skrev till någon annan nyligen ... kroppsproportionerna kanske känns fel just nu, men det brukar lösa sig på egen hand om man ger det lite tid.

Om du fortfarande känner dig osäker/har frågor föreslår jag att du pratar med exempelvis skolsköterskan.

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar