Frågor och svar om kärleksrelationer

16 Feb 2012, 16:00 122
Annat, 0 år
Question


hej! jag är en tjej 14år.

Jag har börjat älska en kille i min skola som är ny i sverige och är 15år. han kom till sverige för några månader sen. så han kan några ord svenska. han är turk. jag vet inte om jag ska fortsätta älska han! jag är svensk jag är född i sverige jag kan inte hanns hemspråk. men vi brukar prata lite svenska tillsammans i skolan han förstår. han brukar bjuda mig på en promenad. ibland är han snäll och ibland inte det är inte alltid han är snäll. jag vill bli ihop med han.
Jag är rädd att mina föräldrar vet. eller att jag kan få problem i skolan. jag tror att det är förbjudet att bli ihop med en kille i skolan!! :(
jag älskar han! ska jag ta hans nr och messa han är det rätt?!
jag är rädd på att min pappa ser hans nummer i min mobil han kommer att ta mobilen av mig :( vad ska jag göra !!
Tacksam för svar..

Svar

Hejsan tjej 14 år!

Va kul att du hitta en kille du är intresserad av.
När jag läser din text tänker jag att du borde lära känna honom mer innan du blir tillsammans med killen. Du skriver att han är snäll ibland och ibland inte. Nu beskriver du inte på vilket sätt han inte är snäll men är han inte snäll så tycker jag du ska ta dig en funderare på om han verkligen är rätt för dig. Du är värd en kille som alltid är snäll och som behandlar dig på ett bra sätt.
Jag tycker det låter konstigt att din skola skulle förbjuda någon att blir tillsammans med en annan. Men det kan du säkert fråga någon om. Har du någon kurator som du kan prata
Däremot skriver du att du är orolig att dina föräldrar ska få veta. Jag blir såklart lite fundersam på varför de skulle bli orolig. Vad får dig att tro det? För att killen är från turkiet?
Kan du inte prata med dina föräldrar om det? Se vad de säger? Du kan väl säga att du träffat en kille i skolan som du är intresserad av och som du skulle vilja lära känna bättre. Kanske du kan bjuda hem honom till dina föräldrar så de får lära känna honom? Då får de ju bilda sig en egen uppfattning om honom.

Som sagt så vill jag uppmuntra dig till att lära känna killen mer. Ha inte bråttom, om han är rätt för dig så kommer ni märka det. Och är han rätt för dig så kommer inte språket vara något problem, han lär sig mer svenska och du kanske kan lära dig lite turkiska :D

Lycka till med kärleken!
/Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar