Frågor och svar om kompisrelationer

16 Feb 2012, 16:00 152
Tjej, 14 år
Question


Hej! Jag börjar få mer och mer panik nu...Det är så att jag inte är särskilt populär i skolan och har 2 riktigt nära vänner och en till som är med oss men som inte står mig lika nära. Eftersom vi mest bara har varandra så gör vi väldigt mycket tsm...Nu är det så att för några dagar sedan pratade jag och min mamma om att resa bor i vår/sommar, och hon frågade om jag ville ha med en vän. Eftersom jag och en mina vänner redan pratat om det så tänkte jag först på henne. Jag ringde och pratade med henne och efter ett par timmar var allt bestämt, dagen efter bokade vi resan..Och nu är jag väldigt,väldigt,väääldig rädd för hur min andra nära vän ska reagera...Vill ju inte att hon ska bli ledsen och känna sig som värsta andrahands-valet...Hur ska vi berätta för henne om resan? och hur tror du hon kommer reagera? Snälla hjälp!

Svar

Hejsan tjej 14 år!

Jag förstår din situation! Det är alltid svårt det där när man har flera vänner och inte vill att någon ska känna sig utanför.
Du frågar hur jag tror att din vän ska reagera och det kan jag tyvärr inte svara på.
Men jag tror att om du förklarar för din vän att du bara kunde ta med en vän så förstår hon säkert. Du säger att du och din första vän redan hade pratat om det och det var därför hon fick följa med. Kan du säga till din andra vän att du och den första redan hade pratat om det och att det därför blev naturligt att hon skulle få följa med?
Kanske du kan föreslå att du och hon kan resa iväg en annan gång, när ni båda har blivit tillräckligt gamla för att resa själva?
Du kan också förklara för din vän att du blev orolig över hur hon skulle reagera just för att du inte vill att hon ska bli ledsen. Det är alltid bäst att vara ärlig. Om din vän vet att du hade svårt att välja och att du helst hade velat ha med båda två, då har hon inget att blir sur över.

Jag tror inte att du behöver oroa dig. Ibland bygger man upp en oro inom sig i onödan. Det bästa är att prata med sin vän direkt istället för att vänta, då blir det jobbigare och jobbigare.

Som sagt, jag tror inte du behöver oroa dig. Var ärlig och berätta som det är så tror jag att det där ordnar sig!
Hoppas ni får en trevlig resa!

Stor kram / Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar