Frågor och svar om självkänsla

16 Feb 2012, 16:00 273
Tjej, 22 år
Question


Hej! Jag har alltid haft problem med relationer och sociala situationer överlag. Har lite social fobi. Gick i flera år i samtalsterapi på ungdomsmottagningen men måste ha mer än så för att kunna förändra. Det är svårt att förklara såhär kort men behöver verkligen hjälp med det här. Har funderat på KBT men vart kan jag vända mig? Vet verkligen inte vart jag ska söka hjälp!

Svar

Hejsan tjej 22 år!

Jag skulle vilja rekommendera dig till att ta kontakt med din vårdcentral, de ska kunna hjälpa dig till att få hjälp vidare.
Annars kan du prata med din ungdomsmottagning igen (förutsatt att de riktar sig till ungdomar upp till din ålder). Då jag inte vet vilken kommun du bor i är det svårt att rekommendera någon specifik verksamhet. Men som sagt, hör av dig till din vårdcentral och se vad de kan erbjuda. Kolla även med din kommun om de har någon samtalsmottagning eller liknande, de kan ha KBTbehandling om det är det du vill ha.

Hoppas du hittar något som passar dig och som hjälper dig!

Jag tror på dig / Linda

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar