Frågor och svar om mobbning

19 Feb 2012, 18:00 170
Kille, 18 år
Question


hej jag har alltid blivit mobba för att jag gillar killar och jag vet inte vad jag ska göra? jag mår så jävla dåligt så jag vet inte vart jag ska ta vägen orkar inte mer.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej!

Jag förstår att det är jobbigt för dig att bli kränkt för din sexuella läggning. Det är viktigt att alla ska kunna få vara den man är och bli accepterad ändå, utan att bli behandlad så som du verkar bli. Du ska inte känna skuld i allt detta, som jag kanske förstår att du gör. Att ha någon vuxen person i din närhet är väldigt viktigt, så den kan ge dig stöd och finnas där. Det är inte förenligt med skolans regler och lagar att de inte agerar mot detta. Därför är det väldigt viktigt att du får hjälp ifrån dom, för de måste agera mot att du bli trakasserad av din sexuella läggning. Har du någon vän som du kan få stöd ifrån som accepterar dig? Försök även hitta någon lärare som du känner dig trygg med. Ingenting löser sig genom att hålla sakerna inom dig och du är på rätt väg när du skrivit hit och berättat hur du känner dig. Det är starkt och bra gjort av dig, ett gott tecken på att du vill få hjälpen.

Det blir mer och mer accepterat i samhället att vara homosexuell, det är något som förändras ju längre tiden går, så vi är på rätt väg. Vi alla ska bli bemötta med respekt. Du kan ju också vända dig till din skolsköterska eller kurator. Ett annat bra ställe där dom är extra kunniga att hjälpa dom som har dessa problem är Ungdomsmottagningen, där finns det samtalsstöd.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar