Frågor och svar om flytningar och svamp

27 Mar 2001, 00:00 228
Annat, 0 år
Question


Jag har väldigt mycket flytningar och när de "stelnat" så luktar de illa. Detta är ett jobbigt problem. Är det så att jag fått nån infektion eller ska det vara så? Jag provade att använda en sak mot sänkt ph värde som jag köpt på apoteket, men det funkade inte. Vad kan detta bero på och finns det nått man kan göra åt det??

Svar

Man har alltid flytningar, det är normalt. Det kan variera i mängd för olika kvinnor. Sedan kan du givetvis ha fått någon infektion och då luktar flytningen illa. Var gärna återhållsam med olika typer av tvålar till underlivet, det räcker oftast med vanligt vatten. Det räcker att tvätta sig en gång om dagen. Byt trosor varje dag. Tvätta plagget gärna i 60 grader eller mer, för då dör svampar. Om du inte blir bra, så tag kontakt med din ungdomsmottagning för undersökning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar