Frågor och svar om Ätstörningar

23 Feb 2012, 17:00 151
Annat, 0 år
Question


Hej!
Ehmn, asså jag är överviktig, och jag har på alla möjliga sätt försökt gå ner i vikt och inget har funkat speciellt bra, men nu på senare tid så har jag börjat spy upp allt jag äter, och jag inser ju såklart att det här inte är så bra. Men jag anser inte att jag lider av en ätstörning, än iaf, men min fråga till dig är, om ajg nu skulle vilja kontakta ngn och prata om det här, skulle någon ta mig på allvar? Jag menar jag är ju fortfarande tjock, och någon som lider av ätstörningar är ju smal... Skulle någon lyssna på mig om jag valde att berätta om det här? Tack på förhand,

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Det är just det här som många tror, att man bara skulle kunna ha en ätstörning om man är underviktig. Det är helt felaktigt. Det är oerhört vanligt att man har en övervikt eller i vissa fall tom en normalvikt. Den kommer alltså i alla former. Så du ska absolut ta hjälp för detta och det med en gång. Det har redan gått så långt att du kräks upp din mat, det indikerar på att du verkligen inte mår som du ska med dig själv och kroppen.
Jag råder dig varm att ta hjälp. Läs mer på http://www.abkontakt.se om vårdenheterna.
Berätta även för dina närstående. Jag vet att nästan alla har det här som sin hemlighet men det är viktigt att du får stöd och hjälp till vård.

Du är värd att tycka om dig själv och kroppen! Det är inte ditt fel att du drabbats av det här men det är ditt ansvar att berätta och ta hjälp så vänta inte med det.

Stor varm kram på vägen, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar