Frågor och svar om depression

25 Feb 2012, 10:00 138
Annat, 0 år
Question


hej! 14 årig tjej.jag har ett problem med mig själv. jag var inte så!
jag tror det är något med mig jag inte förstår.
mina föräldrar älskar mig och jag älskar dem. jag har inga vänner men syskon har jag. den här veckan har jag varit jätte dålig.
jag gråter bara hela tiden. gråten sen är jag glad igen. sen efter 10min börjar jag att gråta :( !!!!
jag vet inte vad det är för fel med mig. jag känner att mina känslor är lösa jag känner inte något jag gråter och gråter. jag mår jätte dåligt. jag bara säger saker som jag inte förstår när jag gråter och så börjar jag att slänga saker,skrika på mina syskon och föräldrar.
jag kommer aldrig att må bra. jag vill dö !! :(
alla hatar mig i skolan,jag hatar mig själv :(
varför måste livet vara så hård mot männniskor som inte förtjänar allt de :( :( :( ....... !!!!!! Hjälp!!!!! Tacksam för svar tbx.

Svar

Hej tjejen,

Det låter som att du har det riktigt jobbigt och så ska det inte behöva vara.
Visst kan tonåren vara svår att navigera sig igenom och det kan vara tufft att hitta sig själv. Men jag tror inte att det är riktigt det som du går igenom just nu. Kanske behöver du prata med dina föräldrar om det och kanske kan de hjälpa dig att finna den hjälp som du behöver.

Jag rekommenderar att du försöker hitta någon att prata med som är utbildad att lyssna på dig. Så att ni tillsammans kan hitta vad som gör att du blir så ledsen så ofta.
Du ska inte behöva gå genom livet och tycka att allting är jobbigt.

Om du känner att du kan prata med dina föräldrar eller kanske någon utav dina syskon är det ett bra första steg.

Jag önskar att jag hade mer matnyttigt att ge skriva till dig. Jag hoppas verkligen att du vågar öppna upp och berätta, ta ett första steg mot att få hjälp och stöd i dina känslor.

Stor kram till dig!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar