Frågor och svar om kärleksrelationer

25 Feb 2012, 10:00 116
Annat, 0 år
Question


hej! jag är en tjej 14år. jag har börjat älska en kille i min skola som är ny i sverige och är 15år. han kom till sverige för några månader sen. så han kan några ord svenska. han är turk. jag vet inte om jag ska fortsätta älska han! jag är svensk jag är född i sverige jag kan inte hanns hemspråk. men vi brukar prata lite svenska tillsammans i skolan han förstår. han brukar bjuda mig på en promenad. ibland är han snäll och ibland inte det är inte alltid han är snäll. jag vill bli ihop med han. jag är rädd att mina föräldrar vet. eller att jag kan få problem i skolan. jag tror att det är förbjudet att bli ihop med en kille i skolan!! :(
jag älskar han! ska jag ta hans nr och messa han är det rätt?!
jag är rädd på att min pappa ser hans nummer i min mobil han kommer att ta mobilen av mig :( vad ska jag göra !!
Tacksam för svar..

Svar

Hej tjejen,

Jag förstår att det är många känslor som strömmar runt i kroppen på dig.
Jag skulle vilja börja med att ta upp en sak som du skriver. Du skriver att ibland är han snäll och ibland inte. Jag blir lite orolig när du skriver så, på vilket sätt är han inte snäll mot dig?

Ibland kan känslor kännas väldigt stora och överväldigande och då kan man tappa bort sig själv och verkligheten i dem. Du skriver att du älskar honom, men kan inte riktigt kommunicera med honom. Jag tycker själv att det är väldigt viktigt att man lär känna den som man tycker om innan man kastar sig in i "älskar-känslor" och jag vet att detta kan vara väldigt svårt när känslorna svallar och allt kretsar just kring dessa känslor.

Eftersom att ni går i samma skola kanske ni kan fortsätta att lära känna varandra och ge honom lite tid att lära sig språket så att han kan utrycka sina tankar och känslor för dig. Men bara om han är snäll mot dig!

Jag hoppas att dina föräldrar inte baserar sitt godkännande på om han är svensk eller inte, utan om är bra för dig eller inte. Kanske kan du prata med dina föräldrar om dina känslor innan du agerar, så slipper du smyga med mobil och annat.

Lycka till med kärleken!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar