Frågor och svar om kärleksrelationer

25 Feb 2012, 10:00 214
Annat, 0 år
Question


Hej.
Jag är en 30årig kille från Stockholm som fått kontakt med en tjej från Skåne (23 år) genom internet. Vi har chattat och pratat i flera veckor nu och vi har definitiv skön kemi mellan varandra. attraktion finns och lite mera t.om. Vi ska träffas för första ggn i helgen när hon kommer på besök. Men igår när vi prata via telefon öppnade hon sig och berätade hon sin tuffa bakgrund. Hon vart mobbad som barn och tonåring i skolan och sen vart hon psykiskt mishandlad av sitt ex i 2,5år... hon berätade att hon mådde så dåligt på den tiden att hon ville ta livet av sig hon var på väg t.om. Hon säger att hon har gjort stora framsteg sen i somras och är snällare mot sig själv. Men man märker att hennes tuffa uppväxt och relationer har lämnat sina spår i hennes superlåga självförtroende och starka blyghet. Hon är en jätte söt tjej nästan för bra för att vara sann. men jag är lite rädd att bli kär i en tjej som kanske är psykisk instabil som har risk för återfall och jag vill inte orsaka henne mer smärta i sitt liv... Jag gillar henne redan. Vad tycker du att jag ska göra?

mvh

Filip

Svar

Hej på dig,

Jag blir glad utav att läsa att du verkligen verkar bry dig om henne. Jag förstår utav din text att hon har gått igenom en massa jobbiga saker och att du inte vill orsaka henne mer smärta.

Ett nytt förhållande är alltid lite utav en risk. Man utforskar varandra och möjligheterna till ett potentiellt förhållande. Man kan aldrig lämna garantier på ens känslor, då man inte vet vad som väntar längre ner på vägen när man är i ett "lära-känna" - stadium och det kan hon inte förvänta sig heller, oavsett hennes bakgrund.

När det gäller hennes psyke är det endast du som vet om du klarar av att hantera det. Kanske kan du ge er lite tid för att lära känna varandra och sedan avgöra om det är något som du VILL och ORKAR att hantera.

Min rekommendation är att ha i åtanke vad hon har gått igenom men låt inte hennes historia genomsyra hela ert förhållande. Ni är i ett spännande stadium som borde handla om spänning, mys och utforskande. Låt inte det negativa överta och "turn it into" något annat.

Lycka till med kärleken!

//Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar