Frågor och svar om utseende

28 Feb 2012, 21:00 590
Annat, 0 år
Question


har ett stort ärr efter acne, eller jag vet inte vad det var med det var vid mungipan en stor böld som bildades, sedan kom det vätska ur den och bildades en stoor röd skorpa, jag vet att den skulle försvinna om jag skulle låta den vara men just då var det en julfest andra dagen så i panik och utan att tänka rev jag bort skorpan som efter det vet att var ett stort misstag, nu har den varit röd sedan dess. det är inte en skorpa mer, eller som en böld utan bara ett ställe brevid mungipan en röd fläck( ganska mycket röd) ungefär lika stort som ett blåbär. vågar inte visa mig osminkad. jag var 13 år när det här hände, nu är jag 15 år, och ärret är fortfarande lika rött och stort, lider dock oxkså av finn problem men de går bort efter en tid som jag inte vet hur ärret skall gå bort så frågan är: hur skall jag få ärret att tonas bort eller gå bort, och när kommer det gå bort? är så himla olycklig för att jag har det där..... SNÄLLA hjälp mig..

Svar

Hej T15!
Det är svårt att säga när det kommer gå bort och vissa ärr försvinner inte helt. De flesta brukar dock bli mindre framträdande med åren.
Jag råder dig att ta kontakt med din skolsköterska eller en hudläkare på en hudklinik. Du kan förmodligen få svar och tips på hur du undviker ärr i framtiden. Av en hudläkare kan du också få receptbelagda läkemedel om du har svåra akne.
Hoppas det löser sig!
Kram Carolina

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar