Frågor och svar om Ätstörningar

1 Mar 2012, 17:00 125
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag misstänker att min lillasyster kna lida av anorexi, hon har nästan helt slutat äta och om hon äter ngt så tränar hon alltid direkt efter, jag är sjukt orolig för henne! Jag har försökt att prata med henne men hon lyssnar inte på ngt jag säger och bara helt ignorerar mig när jag försöker prata med henne om det här, snälla, hjälp mig! Vad ska jag göra? Hur ska jag få henne att förstå? Vad kan jag göra för att hon ska inse att hon behöver hjälp? Jah klarar inte av att se henne sakta tyna bort, jag vill inte leva mitt liv utan henne! Snälla, säg vad jag kan göra, jag gör vad som helst!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du!

Jag vet att det är jättejobbigt att stå bredvid och se på. Jag rekommenderar varmt att du tar hjälp av hela familjer för att försöka peppa henne att ta hjälp. Eftersom hon är under 18 år så är det också lättare, inte lätt men något lättare eftersom hon inte är myndig. Prata med era föräldarar. Ta hjälp av hela familjen och vännerna. Peppa henne med att hon är så värd så oerhört mycket mer och att det går att bli helt frisk ifrån en ätstörning även om det inte känns så när man är mitt uppe i den.
Känner du eller familjen att ni behöver mer stöd så har http://www.abkontakt.se anhörigmentorer. Det är väldigt viktigt att du/ni tar stöd om ni känner att ni behöver eftersom det är otroligt påfrestande att stå bredvid.

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar