Frågor och svar om studier/resultat

16 Mar 2012, 14:00 191
Annat, 0 år
Question


Min pappa vill att jag ska klara matten men matten är jätte svår.
min pappa brukar skrika på mig om jag gör fel.
då blir jag jätte ledsen.
han fattar inte att jag tycker de är svårt han lyssnar inte :/.
vad ska jag göra.

Svar
Tjejzonen
Stödorganisation

Hej.
Jag tycker verkligen inte att det är ok av din pappa att skrika på dig när du har svårt med matten. Matte är ett tufft ämne som många med dig har svårt för. Då behöver man lite hjälp och stöd för att klara av läxorna, inte en arg och frustrerad förälder som skriker.

Jag tycker du ska göra ett nytt försök och i lugn och ro tala med din pappa och igen förklara att om att du tycker matte är svårt, att det tar tid för dig att klara läxorna och att du behöver lite extra stöd. Kanske kan du fråga om din pappa kan hjälpa dig men på ett lugnare sätt för annars hjälper han dig inte. Alternativt kanske du kan få lite läxhjälp i skolan om det finns sånt på din skola.

Lycka till!
Tjejzonen

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar