Frågor och svar om Ätstörningar

17 Mar 2012, 13:00 137
Annat, 0 år
Question


Hejsan! Jag har inte tid att läsa igenom frågor och svar som redan ställts, men jag har en fråga som är rätt viktig.

Jag kräks, inte varje dag med det händer några gånger i veckan så det är inte allvarligt.
MEN nu de senaste fem - sex gångerna så har jag börjat blöda näsblod kraftigt så att det forsar varje gång jag kräks. Sen slutar det snabbt efter att jag slutat.
Frågan är är det farligt?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej hjärtat!

Jo, det är visst allvarligt att du kräks några gånger i veckan. Det är oerhört allvarlig. Då jag inte är en läkare kan jag inte ställa diagnoser medicinskt men givetvis är allvarligt att du dessutom blöder näsblod. Du behöver träffa en läkare omgående.
Du behöver också ta hjälp för din ätstörning och det nu på en gång. Kika på http://www.abkontakt.se och läs mer om vård.

Kom ihåg att det finns en väg ut ur det här! Ta den hjälp du har rätt till så att du kan bli frisk och få njuta av livet igen. Det går att bli helt frisk men då behöver man ta hjälp.

All värme och styrka på vägen!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar